ОШ "Иво Лола Рибар" Велико Градиште

Дечја недеља 2015.

Дечја недеља 2015. године - ,,Подршка породици – најбоља подршка деци!“

TidzenjКомисија за здравствену заштиту и социјална питања , права детета и рад Дечјег савеза ОШ ,,Иво Лола Рибар,, Велико Градиште сачинила је програм активности у току Дечје недеље у периоду од 5. до 11. октобра 2015. године под слоганом ,,Подршка породици – најбоља подршка деци!“. Реализоване активности у току Дечје недеље су следеће:
У сарадњи са Градском библиотеком у Великом Градишту организован је свечани пријем првака у библиотеку уз учлањење , ученика из централне школе ученика из подручних одељења, као и активност упознајмо занимање библиотекар и дружење са дечјим песником Дејаном Алескићем 5.10.2014. године. Ученици од 1. до 4. разреда ОШ ,,Иво Лола Рибар,, Велико Градиште учествовали су ликовно – литерним радионицама које су такође одржане у Градској библиотеци у периоду 6. до 8.10.2015.


У сарадњи са Културним центром ученици наше школе од 1. до 4. разреда из матичне школе, подручних одељења и одељења ученика са сметњама у развоју, били су на позоришној представи ,,Чаробњак из Оза,, 6.10.2015.године . Такође, организован је и ликовни и литерарни конкурс за ученике на тему ,,Породица ми даје крила,, и најбољим ученицима за њихове радове додељење су дипломе.
,,Tрка за срећније детињство,, као активност у оквиру Дечје недеље 2015. организована је у сарадњи са Црвеним крстом Велико Градиште. Дана 9.10.2015. године на терену код Спортске хале за ученике од 1. до 4. разреда одржана је трка у којој су ученицима за прва три освојена места додељене дипломе (укупно 26 учесника - по разреду односно по категоријама - дечаци и девојчице) у сарадњи са Црвеним крстом Велико Градиште. Ученички парламент Основне школе ,,Иво Лола Рибар,, Велико Градиште, као и сам Црвени крст, наставници физичког васпитања, чланови Комисије и стручна служба школе пружили су помоћ и подршку приликом организације и реализације саме трке. Прикупљени прилог са продаје стартних бројева биће уплаћен у хуманитарне сврхе девојчици Лени Цветковић.
Посетом Метеоролошкој станици Велико Градиште ученици 3.разреда су се упознали са занимањем метеоролог , посетом фабрици ,,Еском,, - у ученици 4.разреда су се упознали са занимањем посластичар и технолог дана 5.10.2015.године , а истог дана ученици 2. разреда такође били су су у посети Средњој школи у Великом Градишту.
На часу ликовног ученици од 1. до 8. разреда су осликавали на папиру (пола А4 формата) радове на задату тему ,,Лептирић ,, и позитивну поруку . Радови свих ученика нижих разреда красе приземље - хол школе , док су радови ученика виших разреда испред кабинета ликовне културе.
Ученици 4-1 су у дворишту школе посадили саднице дрвећа и на тај начин обележили Дан детета 5.10.2015. године.
У току Дечје недеље организоване се радионице са родитељима и децом на тему породичних и школских правила. Фотографије ће се наћи на сајту Основне школе ,,Иво Лола Рибар,, Велико Градиште. Деца, родитељи наставници, учитељи и стручна служба школе су се у пријатној атмосфери дружили и још једном подсетили на значај породице и важност сарадње родитеља и школе и усаглашавање ставова око васпитања деце. Том приликом израђивани су и разни употребни предмети који су продавани на хуманитарној изложби која је организована 7.10.2015. године у дворишту школе и сав скупљени прилог усмерен је за лечење девојчице Лене Цветковић.
Свечаност пријема првака у Дечји савез одржана је 8.10.2015. у 12 часова трпезарији школе . Програм су припремиле учитељице и ученици 3. разреда, док су креативне добродошлице за ученике првог разреда и њихове учитељице припремили и поделили ученици 3. и 4. разреда.
Цртање на асфалту није одржано је у центру града када је планирано због лоших времнских прилика - 7.10.2015. у поподневним часовима. Тема је требало да буде Породица . У сарадњи са локалном заједницом обезбеђене су награде за ученике, једна по одељењу.Школа планира реализацију ове активности у току школске године.
Подручна одељења наше школе и одељења ученика са сметњама у развоју прилагодили су програм Дечје недеље и реализовали у складу са својим могућностима.
Ученици виших разреда су у току Дечје недеље били укључени у различите активности: турнир у малом фудбалу и стоном тенису у спортској хали и у холу школе; затим су на часовима ликовне културе и српског језика радили на тему Лептирић и Народни обичаји у мојој породици, а тема на часовима Верске наставе и Грађанског васпитања, као и часовима одељењске заједнице биле су Породичне вредности. Литерарни радови ученика виших разреда налазе се на паноима испред учионица за српски језик. Представници Ученичког парламента учествовали су у организацији и реализацији Трке за срећније детињство, сачинили великог лептира у холу школе на коме су написали разне лепе мисли о породици.
Ученици - представници школе су у току Дечје недеље такође учествовали и на Кросу РТС-а серија кроз Србију који је организован у Пожаревцу 10.10.2015. године.
Имена награђених ученика на Трци за срећније детињство , литерарном и ликовном конкурсу , Кроса РТС-а серија кроз Србију , као и фотографије са свих горе наведених активности налазе се на сајту ОШ ,,Иво Лола Рибар,, Велико Градиште.
Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас мери се деценијама и то различитим акцијама, бригом и деловањем. Можемо закључити да је и ове године планирани програм активности којим се обележава Дечја недеља у ОШ ,,Иво Лола Рибар,, у Великом Градишту у великој мери реализован у интересу пре свега деце и њихових породица , а у складу са мотоом Дечје недеље ,, Подршка породици – најбоља подршка деци !,, Поносни смо на наше ученике, задовољни нивоом њихове и укључености њихових родитеља и старатеља, локалне самоуправе, институција и организација у граду, као и великим ангажовањем учитеља , наставника и стручне службе око реализације активности у току Дечје недеље.

У  сарадњи  са  Културним  центром   ученици  наше  школе од 1. до  4. разреда  из матичне  школе, подручних   одељења  и одељења  ученика  са сметњама  у  развоју, били  су  на  позоришној представи   ,,Чаробњак из  Оза,,   6.10.2015.године.   Такође, организован  је  и ликовни и  литерарни  конкурс  за  ученике  на  тему ,,Породица ми даје  крила,, и  најбољим  ученицима  за  њихове  радове дипломе  је  7.10. 2015. године на Пријему  првака у Дечји  савез доделила  директорка  Културног  центра  Љубинка Тодоровић.


Контактирајте нас

kontakt2-300x205

e-mail: osilrvg.direktor@gmail.com

           osilrss@gmail.com

           sekretar.osilr@gmail.com

tel/fax:

012/7662-132 - директор, секретар

012/7662-512 - рачуноводство, стручна служба

Мапа

Прикажи већу мапу
Где се налазимо

kontaktmand

 

 

ОШ "Иво Лола Рибар" 

12220 Велико Градиште

Бошка Вребалова 1а

Настава

Ministarstvo Prosvete

baner

Распоред писмених задатака и провера

2155823 orig

Јавне набавке 2016

 

bezbedno 160 300