ОШ "Иво Лола Рибар" Велико Градиште

Спортске игре младих - Сплит 2022.

Спортске игре младих - Сплит 2022.

 

image001

Сребрну медаљу на Међународној завршници Спортских игара у Сплиту, за тим Србије на турниру у одбојци на песку освојили су дечаци из Великог Градишта. Лазар Пауновић и Стефан Поповић, предвођени тренером Драганом Мандићем одиграли су сјајан турнир и у конкуренцији од шест екипа (две из БиХ, две из Хрватске и две из Србије). Поред спортског успеха, дечаци из Великог Градишта и овога пута су у Сплиту показали да из овог места стижу прави СИМОВЦИ – деца која поштују фер плеј, толеранцију, поштују противнике, која су отворена за нова пријатељства.


Током претходних месеци готово 250 000 дечака и девојчица учествовало је на више стотина турнира у све три земље учеснице Игара – Србији, Хрватској и Босни Херцеговини. У Дунав осигурање Спортским играма младих кажу да су поносни на спортске резултате које су постигла деца из Србије, али да је још већи успех што су деца и овога пута показала оно највредније – фер плеј, толеранцију, поштовање противника и што су схватила мисију Игара – спајање деце региона, тако да су слободно време проводили дружећи се вршњацима из Босне и Херцеговине и Хрватске.
Председница Дунав осигурање Спортских игара младих Марија Михајловић изјавила је:
- Заједно као један тим успели смо да покажемо да деца најлакше налазе заједнички језик. Презадовољни смо кад погледамосве оно што смо урадили током сезоне која је иза нас и ево на најлепши начин смо је завршили овде у Сплиту где су доминирали фер плеј и пријатељство. Честитам свој деци на постигнутим успесима. Деци Србије велико хвала што су све нас из тима Србије, својим понашањем и успесима учинили поносним. Велику захвалност што ова најлепша спортска прича траје и што је за децу све бесплатно дугујемо нашим спонзорима и градовима пријатељима Игара.
Оснивач и председник Спортских игара младих Здравко Марић и овога пута је истакао да су му када дође завршница осећања помешана:
- Жао ми је што смо стигли до краја сезоне, а опет сам срећан и поносан на оно што Спортске игре младих раде за децу из све три земље. Пуно ми је срце кад у разговору са њима чујем да су стекли нове пријатеље, да желе поново доћи у Сплит. Зато, крај ове сезоне за све нас у тиму значи да одмах морамо кренути са припремом следеће и да уз подршку Влада све три земље и наших спонзора, деци региона и даље пружимо могућност да се друже, баве спортом и шире толеранцију и фер плеј.
Марић је додао да је у плану да се Игре прошире и да од наредне године на играма буду и деца из Словеније.
Свечаном затварању Игара присуствовали су и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, помоћници градоначелника Чачка Мирослав Петковић и Милош Стеванић, већница града Ниша Марија Ранђеловић и помоћник председника општине Ариље Небојша Каљевић.
Спектакуларан ватромет означио је крај 26. сезоне Спортских игара младих, а поклон свим СИМОВЦИМА био је концерт Луке Нижетића.

001 Split

 

 002 Split

003 Split


Контактирајте нас

kontakt2-300x205

e-mail: osilrvg.direktor@gmail.com

           osilrss@gmail.com

           sekretar.osilr@gmail.com

tel/fax:

012/7662-132 - директор, секретар

012/7662-512 - рачуноводство, стручна служба

Мапа

Прикажи већу мапу
Где се налазимо

kontaktmand

 

 

ОШ "Иво Лола Рибар" 

12220 Велико Градиште

Бошка Вребалова 1а

Настава

Ministarstvo Prosvete

z

Наше активности

baner

skola bez nasilja

Распоред писмених задатака и провера

2155823 orig

Јавне набавке 2016

 

bezbedno 160 300