foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


012/7662-132
osilrpd@gmail.com
Контактирајте нас

ОШ "Иво Лола Рибар"

Велико Градиште

УПИС ПРВАКА У ШКОЛСКУ 2015/16.

школа-вас-поз1-580x333

КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА И СМОТРИ

pobednici-285x300

ЗАВРШНИ ИСПИТ 2015.

zbirke

 1

У људској је природи  жеља да буде неко други, да живи туђи живот, да се препусти свим пороцима којим не може јер га спречавају морални обзири.Све то може,макар на трен, уз помоћ глуме.Ту су хероји, лепотице, научници, добри и лоши ђаци...

 Доказано је да се дете у ваннаставним активностима потврђује као стваралац, а кроз емотивну ангажованост у драми касније показује бољи успех у учењу и памћењу. 

 Сценски наступ је нешто што се увек неговало у нашој школи, али ове школске 2012/2013.године је тај део рада са децом и озваничен кроз рад Драмске секције. Драмску секцију са нижим узрастом води професор разредне наставе Јасна Вучковић, а за рад са вишим разредима задужена је професорка српског језика Сузана Миленковић...

 Планом рада Драмске секције за 2012/2013.годину, поред  уобичајеног рада, предвиђене су активности у оквиру Дана Светог Саве,  Дана знања и Дана школе. Пробе се изводе једном недељно, а по потреби и чешће.
Приредба поводом прославе Дана Светог Саве је  одржана  25.1.2013.године. Драмска секција је дала оквир читавој приредби сценском молитвом Ане, Расткове мајке, и догађајима који су се могли одиграти на двору Немањића пре Растковог одласка у манастир. У сценама је учествовало осморо ученика шестог и седмог разреда.
12.4.2о13. у нашој школи је одржан  Дан знања са темом пшенице.Ученици су презентовали свој рад у више наставних области.На крају свих презентација Драмска секција је имала један приказ жетелачких обичаја у оквиру ког су ученици говорили стихове преузете из народне поезије.Читаву слику је увела песма Наджњева се момче и девојче, а на крају су ученици играли из песму Јечам жела косовка девојка.

На Дану школе 23.4.2013. додељене су дипломе најуспешнијим ученицима.У програму су учествовали и чланови Драмске секције са једним хумористичким приказом седнице Наставничког већа под називом Пундравци.У реализацији су, поред ученика виших, учествовала и два ученика нижих разреда (II3).

Сваки успех заслужује награду. Тако су се и чланови Драмске секције окупили да прославе успешну школску годину. Хвала Немањи, Растку, Ивани Ј. и Ивани Ђ. Милици, Урошу, Катарини (VI 4),Еми (VI 3),Вељку, Марку, Сави, Јелени, Виктору (VII 3), Жељани (VII2), Сари, Андријани(VII4), Алекси и Ањи (II3).
 
Ваш рад и труд су инспирација многима.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Где се налазимо

kontaktmand

 

 

ОШ "Иво Лола Рибар" 

12220 Велико Градиште

Бошка Вребалова 1а

Контактирајте нас

kontakt2-300x205

e-mail: osilrvg.direktor@gmail.com

           osilrss@gmail.com

           sekretar.osilr@gmail.com

tel/fax:

012/7662-132 - директор, секретар

012/7662-512 - рачуноводство, стручна служба


Copyright © 2019 Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Veliko Gradište Rights Reserved.