Dan maternjeg jezika 2021

Међународни дан матерњег језика

 

Међународни дан матерњег језика се обележава сваке године 21. фебруара широм света. Основни циљ је да се подигне свест о значају матерњег језика и мултилингвизма. Овај дан је успостављен 1999. године од стране УНЕСКО-а, а на предлог Бангладеша и обележава се редовно од 2000. године. 

Наставница српског језика и књижевности, Сузана Миленковић, у сарадњи са Ученичким парламентом и ученицима наше школе, направила је презентацију и краћи видео клип који можете погледати на следећем линку. Срећан Вам Дан матерњег језика!

Бесплатни уџбеници 2021

Бесплатни уџбеници за школску 2021/2022. годину

Поштовани родитељи, у прилозима у овом чланку налазе се информације везане за остваривање права на бесплатне уџбенике за школску 2021/2022. годину за ученике који ће у тој години похађати други, трећи, четврти, пети, шести, седми и осми разред. 

Информације за остваривање права за будуће ученике првог разреда биће накнадно објављене.

Информације за остваривање права на бесплатне уџбенике у оквиру пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја под називом ,,Бесплатни уџбеници за школску 2021/2022. годину'' можете прочитати овде.

Информације око остваривања права на бесплатне уџбенике или плаћање једног дела уџбеника од стране локалне самоуправе за треће дете можете прочитати овде.

Свети Сава

Свети Сава

Поштоване колегинице и колеге, ученици и родитељи, због актуелне епидемиолошке ситуације, нажалост, нисмо у ситуацији да обележевање школске славе Светог Саве, ове године, организујемо на уобичајен начин. Из тог разлога Комисија за културну и јавну делатност припремила је пригодан видео запис који је постављен овде. У наведеном запису сазнаћете нешто о животу Растка Немањића и присетићете се како смо Светог Саву прославаљали претходних година.

Видео запис можете погледати на следећем линку.

 

 

Инструкција

Инструкције за основне школе које ће имати целодневни боравак у периоду нормализације услова

 

У циљу благовремене припреме основних школа за отварање објеката и пријем ученика почевши од 11. маја 2020. године, у обиму који омогућава спровођење неопходних мера превенције, заштите и сузбијања ширења епидемије COVID-19, основним школама је достављена инструкција која садржи главне смернице и препоруке у вези са поступањем и организацијом рада основних школа у оквиру новог режима мера у време трајања епидемије COVID-19. Инструкције можете прочитати овде.

Још чланака...

  1. Ускрс 2020.

Додатне информације