Спортске игре младих 2019.

Спортске игре младих 2019.

 

Спортске игре младих највећа су спортска манифестација за децу и омладину на просторима балкана, чији је основни циљ и промоција здравог начина живота и пријатељства.

На међународном финалу СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ које су се одржале у Сплиту(Хрватска) од 16.8.-22.8.2019. године учествовало је 1500 учесника 2004.годиште и млађе у различитим спортским дисциплинама и то мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет 3х3, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика ишах).

Наша одбојкашка екипа из Великог Градишта одмерила је снаге са екипам из Загреба(Хрватска) и екипом из Брчког(БиХ).

У јако добрим утакмицама наша екипа ВГСК-а из Великог Градишта била је боља од обе екипе и то победама ВГСК-а(Велико Градиште)-Загреб(Хрватска) 2:0 и ВГСК-а(Велико Градиште)- Брчко(БиХ) 2:0.

Са овим победама екипа ВГСК-а(Велико Градиште), је постала најбоља екипа СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ.

Поред освојење златне медаље, ови дечаци су у сваком тренутку показали борбеност, фер плеј и пријатељство са другарима из Хрватске и Босне.

Због свог понашања како на терену, тако и ван њега имали смо ту част да на завтварању СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ носимо заставу наше земље Србије.

Као Вођа екипе у сваком тренутку сам био поносан на њих и то су дванаест величанствених: Лазар Јеремић, Јован Мандић, Душан Живојиновић, Матеја Живанчевић, Алекса Јевтић, Бојан Пантић, Петар Стојановић, Марко Кршић, Саво Милановић,Никола Митић, Михајло Милошевић и Ђорђе Карановић.

Галерију фотографија погледајте на следећем линку.

Додатне информације